Diğer

Ödüller

Yılın Sosyal Girişimcisi Ödülü
Ernst & Young, Dünya Ekonomik Forumu’nun ve Schwab Sosyal Girişimcilik Vakfı’nın işbirliğiyle, ilham veren ve başarılı sosyal girişimcilere Yılın Sosyal Girişimcisi Ödülü’nü vermektedir. Adaylar yenilikçilik, kapsam ve erişim, kopyalanabilirlik, doğrudan sosyal etki, model olma ve karşılıklı katma değer kriterlerine göre değerlendirilmektedir.
www.yilingirisimcisi.com

Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi Ödülü
 Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı, 2007 yılından bu yana Türkiye ekonomisinde aktif olarak yer alması gerektiğine inandığı kadın girişimcileri, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” yarışmasıyla destekliyor. Amacı; ülkemizdeki kadınların ticari ve sosyal "girişimci ruhunu" ortaya çıkartarak, Türkiye'deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükselmesi için katkıda bulunmaktır. Ekonomist Dergisi’nin işbirliği ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması”nda, Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’nin yanı sıra, Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi de ödüllendirilmektedir.
www.garantikadingirisimci.com

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri
İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi, uluslararası YouthActionNet® programının bir iştirakidir. 2010 yılında başlatılan program, içinde bulundukları toplum için pozitif değişimin liderliğini üstlenen gençleri güçlendirmek, desteklemek için oluşturulmuştur. Her yıl, 10 genç sosyal girişimci, rekabetçi bir başvuru sürecini takiben İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından seçilecektir. Seçilen adaylara liderlik eğitimi, maddi destek, uluslararası "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına katılma hakkı gibi ödüller verilmektedir. Programa mevcut bir projenin/organizasyonun kurucusu/kurucu ortağı olan ya da bir organizasyon adına proje lideri olan, Türkiye'de yaşayan 18 – 29 yaş arası tüm gençler başvurabilir.
www.bilgiggo.org

Girişim Fabrikası
Girişim Fabrikası, fikir ve teknolojilerin ticarileşmesini hızlandırmak için Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell ortaklığında kurulmuş bir destek yapısıdır. Girişimcinin fikrini gerçekleştirmesi için gereken tüm desteklerin sağlandığı bir hizmetler bütünüdür. Bu yapının temel amacı teknolojilerin ticarileşme sürecinde yer alan ve ölüm vadisi olarak adlandırılan ürün prototipinden, seri satışa geçiş arasındaki süreçte başlangıç şirketlerinin ayakta kalmasını sağlamaktır.
Bir iş fikri olan yeni girişimciler öncellikle www.girisimfabrikasi.com adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak Girişim Fabrikası’na başvurularını yaparlar. Başarılı bulunan girişimciler ile irtibata geçilerek iş fikrinin sunumunun hazırlanması istenir. Bu yüz yüze görüşmeler esnasında fikrin gerçekçiliği, uygulanabilirliği ve ekibin girişimciliğe yatkınlığı irdelendir. Uygun bulunan projelerin sahiplerine iş plan eğitimi ve koçluk hizmeti verilir ve onlardan bir iş planı hazırlamaları beklenir. Girişimciler bu süreçte okulun geniş olanaklara sahip kütüphanesinden yararlanma ve ilgili akademisyenlere danışma hakkına sahiptir. Daha sonra en son aşamada girişimcilere hazırlanan iş planını, Fabrika Yürütme Kuruluna sunma fırsatı verilir. Bu sunumda projenin nasıl hayata geçirileceği sorgulanarak genel uygunluğu değerlendirilir. Bu son aşamayı başarıyla geçenler Girişim Fabrikası’na kabul edilir.
Girişimciler yoğun bir 12 ay içinde yatırımcı desteği de alarak ‘mezun’ olur. Girişim Farikasından ‘mezun’ olduktan sonra yani fikrin ticari ürün haline geldikten sonra da girişimciler ekosistemimizde kalarak koçluk desteklerinden yararlanabilir.
www.girisimfabrikasi.com  

Citibank Mikro Girişimci Ödülleri
Citibank ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Citibank Mikro Girişimci Ödülleri Programını Türkiye’de 2007 yılından bu yana gerçekleştiriyor. Mikro kredi kullanarak başarıya ulaşmış mikro girişimci kadınları ödüllendiren bu yarışmaya Türkiye’de mikro kredi sağlayan MAYA Mikro Ekonomik Destek İşletmesi ve TİSVA TGMP (Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı) destek veriyor. Citibank Mikro Girişimci Ödülleri, Türkiye’de mikro girişimcilik konusunda farkındalık sağlamayı; ve mikro girişimcileri ödülle destekleyerek mikro girişimcilerin diğer kadınlar için rol model olmasını amaçlıyor.
Tüm Türkiye’deki mikro kredi kullanıcılarının katılabildiği bu yarışmaya yapılan 3000’e yakın başvuru, üç aşamalı elemeden geçiyor. Finale kalan 30 mikro girişimci kadın gerçekleştirilen törenle ödüllerini alıyor. 2011 yılında dördüncüsü düzenlenen Mikro Girişimci Ödülleri, Citibank ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğinde ve MAYA Mikro Ekonomik Destek İşletmesi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve ARGE Danışmanlık’ın desteği ile gerçekleştirildi.
http://www.citibank.com.tr/JPS/portal/pdf/mikro.pdf

  • Facebook
  • Twitter
  • youtube